Eigentijds
& tijdloos

Het vinden van oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken, dat is waar Yvonne in haar werk als interieurarchitect naar streeft. Of het nu gaat om een karakteristieke woonboerderij, een bedrijfspand of een pand met een bijzondere functie of geschiedenis. Ze speelt met lijnen en vormen, neemt de ruis weg en verbind binnen met buiten om zo tot een eigentijds én tijdloos ontwerp te komen. Uiteraard met respect voor de bestaande elementen, behoud van het karakter van het pand en de wensen van de opdrachtgever als uitgangspunt. 

Spelen
met verrassingen

Na het afronden van de studie interieurarchitectuur aan de AKV St.Joost te Breda heeft Yvonne veel werkervaring opgedaan. Haar bedrijf YR Interieur & Concept ontstond eind 2017 vanuit de wens om zich verder te ontwikkelen en met volledige focus op droomprojecten. Sindsdien heeft ze verschillende mensen mogen ontmoeten die verlangden naar rust en eenheid in hun woning of commerciële ruimte; precies datgene waar ze zich in haar ontwerpen op richt. Door goed te luisteren naar hun verhalen, het gebouw respectvol te behandelen en op het juiste moment te verrassen – vaak met kleinste details – creëert ze een prettige omgeving. Een ruimte waarin een subtiele mate van speelsheid en drama niet ontbreekt en tegelijkertijd alles draait om de essentie. De kracht zit hem in de eenvoud.

” De basis van mijn projecten is het pand, met al zijn karakteristieke imperfecties en historie. Vanuit die basis ga ik optimaliseren: ik zorg ervoor dat elementen als de lichtinval, routing en zichtlijnen kloppend zijn. Vervolgens maak ik het interieur onderdeel van het geheel. Want de inrichting kan nog zo mooi zijn; de authenticiteit en indeling van het pand is waar ieder ontwerp begint.

Het leuke is dat een kleine ingreep vaak al zoveel kan doen. Ervaart een klant een bepaald element in een ruimte als storend, dan kan ik deze met een kleine twist juist krachtig en onmisbaar maken. Spelen met een verrassingsfactor, daar houd ik van. En dat scheelt soms ook nog eens in de kosten.”

persoonlijk & puur

“Ik houd van pure materialen en ben gek op karakteristieke panden, maar het element dat mij de meeste energie geeft is de openheid en het vertrouwen van mensen. Opdrachtgevers geven mij een kijkje in hun leven, zodat ik hun verhaal van A tot Z kan meenemen in het ontwerp. Op mijn beurt laat ik hen met andere ogen naar hetzelfde kijken, om zo deuren te openen waarvan zij het bestaan vaak nog niet kenden. Dat maakt een project tot een gezamenlijk groeiproces, waarin uiteindelijk één doel centraal staat: mensen ontzorgen en hun woon- of werkgeluk vergroten. Dat is de grote drijfveer in mijn werk.

Als ik dan ook nog kan spelen met de pracht van het buitenleven is het plaatje voor mij compleet. Want de schoonheid van de natuur is niet te evenaren. Het is de ideale plek om tot rust te komen, en die rust wil ik ook binnenshuis voelbaar maken.”

"

interieurarchitect // eigenaar

Yvonne Rhebergen

‘Ik ben Yvonne Rhebergen, enthousiaste en gedreven Achterhoekse en eigenaar van YR Interieur & Concept. Mijn missie is eigenheid creëren in jouw specifieke ruimte, om zo jouw woon- of werkwens werkelijkheid te maken.”

neem contact op 

06 30 40 77 04

neem contact op 

06 30 40 77 04